Staročeskou kuchyní bývá označována doba zhruba od 14. do začátku 20.století ale její prvky můžeme najít i v součastnosti. Já sem si toto téma vylosoval k VZZ( Veřejné Závěrečné Zkoušky) a upřímě řečeno zaujalo mě hodně. Naše škola tyto VZZ zkoušky mývá v Domě Kultury ve Žďáře nad Sázavou, kde sídlí i tato škola a to Střední Škola G astronomická Adolpha Kolpinga.
Já sem si vylosoval 4-chodové Staročeské menu složené z předkrmu, polévky, hlavního chodu a desertu. Jako překrm sem si vybral tento pokrm který není tak známý pro normální lidi a tou je Vepřová panenská svíčková ve smetanovém aspiku s čestvými liškami s vypichovanou glazovanou zeleninou. Jako polévku jsem si vybral dosti známou Hráškový krém s chlebovým krutonem ( osmažený plátek chleba nebo veky). Pro hlavní chod byl vybrána křepelka pečená s nádivkou a dál zatím neprozradím. A sladkou tečkou tohoto menu bývá desert a já si vybral jahodové knedlíky.
A nazávěr vám víc neřeknu nechte se překvapit, protože ihned po zkouškách budete vědět vše i s fotkama ostatních výrobků :-D